Vánoční ohlédnutí

18:15

Prosinec je pro mě měsíc dárků, během čtyř týdnů slavím svátek, Vánoce i narozeniny. Miluju prosinec (a první lednový den). Takže všechny dárky tak nějak považuji za vánoční. Za ty čtyři týdny se mi sešlo pět knížek. Stejně jako hous.enka jsem měla ohromnou radost z Clineova Ready player one, já tedy dostal oba díly. Má radost nemá mezí a na Armadu se moc těším. A taky na to, až ji budeme číst s hous.enkou společně a (doufám) společně se tetelit blahem nad popkulturními odkazy, dějovými zvraty a úžasností hlavního hrdiny. Tak totiž probíhalo čtení RPO.

Další úžasnou knihou, co jsem dostala, byl Murakamiho Hon na ovci. Pro tohoto Japonce mám velkou slabost. Jeho příběhy se pohybují na hranici mezi fantazy a magickým realismem. A taky se v nich hodně vaří. A já jídlo ráda.

Díky Mršině od Rob Thurman mám všechny díly sérii o bratrech Leandrosových. Tedy česky vydané díly. Nesnáším Fantom Print za to, že tuto sérii přestalo vydávat! Shořte v pekle! A na výmluvy o nevýdělečnosti těchto knížek kašlu. Tak, spravedlnost sem zkrátka nepatří. Niko a Kaliban jsou skvělá dvojka. Vtipný a cynický Kal a odpovědný Niko se smyslem pro čest a suchý humor mi učarovali už před lety. Jejich příběh je temný, krutý, ale plný skvělých černohumorných hlášek a originálních dějových zvratů. Jsem ráda, že jsou v mé knihovničce.

Poslední knížka byla jako jediná překvapením. Zbožňuji Vánoce je titul, který mě naprosto vystihuje, navíc od dárce, který mě po čertech dobře zná. Nemám tedy obavu, že bych se při četbě nudila.



Stejně jako hous.enka jsem o Vánocích na čtení darovaných knih neměla čas. Jen jsem tedy nehrála PC hry. To je totiž jedna z věcí, na které máme s hous.enkou zásadně odlišný názor. Já jsem si četla svoji vánoční trilogii. Pýchu a předsudek a oba díly Nočního klubu. Občas tuto svatou trojici obměním, přece jen Vánoce jsou každý rok. Letos jsem místo klasického čtení Pýchy a předsudku sledovala videoblog na motivy právě této knihy (na youtube s českými titulky). Vřele doporučuji! Je to originální, je to nápadité, je to vtipné a pan Darcy je stejně kouzelný jako v knize. První díl Nočního klubu jsem trochu flákala, sem tam přeskočila pár stránek. I když je to výborná knížka, nemám ráda, když trpí kladní hrdinové. Kulhánek má asi syndrom G. R. R. Martina (Starkové = členové Nočního klubu). Zato druhý díl je parádní jízda a já si vychutnala každé písmeno. Tak zase za rok Jirko & Jane!



Hezký nový rok.

/togaf/

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz