Čtenářský klub

9:16

     Zdravíme Vás ze zasněžené Prahy do zasněžených Čech (eventuálně tam, kde se zrovna nacházíte). Dnes bychom vám rády představily jeden z našich dlouhodobějších projektů, a tím je Čtenářský klub.






    Rády bychom vám každý měsíc nabídly knihu, kterou si v daném měsíci přečteme. Nemá to být žádná šikana a nucení ke čtení. Jde spíš o to rozšířit si obzory a přečíst si knihu, ke které byste se třeba nedostali, protože leží mimo váš obvyklý okruh čtenářského zájmu.
    Knihy chceme vybírat napříč žánry, světadíly i časem. Rády bychom vám nabídly knížky, které jste třeba vynechaly při své školní povinné četbě (veřejně přiznávám, že Babičku jsem nikdy nedočetla a Máj jsem ani číst nezačala), nebo takové knihy, o kterých se mluví, ale málokdo je četl.
    Náš čtenářský klub bychom rády vedly jako místo, kde se jednou za měsíc sejdeme a vzájemně probereme tu kterou knihu.


A která kniha to bude tenhle měsíc?




     Jde o dobrodružné sci-fi a mělo by být plné odkazů na literaturu, hudbu nebo třeba počítačové hry.
     Vybraly jsme Armadu od Ernesta Clinea. vybíráme ji naprosto zištně, protože je to  kniha, kterou máme doma v knihovničce od Vánoc a na kterou se obě hodně těšíme.


Anotace: Zack Lightman tráví většinu času sněním. Život přece nemůže být tak nudný. Jednoho dne musí dojít k nějaké fantastické události, která naruší monotónnost Zackovy existence a vrhne ho do neuvěřitelného dobrodružství. Třeba by mohl zachraňovat zemi před útokem mimozemšťanů, jako to dělá den co den, noc co noc ve své nejoblíbenější videohře Armada. Ale hra je hra a realita je realita. Ta Zackova ho zatím posílá jako každé ráno do školy. Až na to, že toho dne přistane před okny té jejich létající talíř… jako vystřižený z Armady. Invaze vetřelců je skutečná. A Armada vlastně nebyla jen obyčejná hra. Tady a teď má Zack šanci stát se hrdinou. A taky pochopit konspirační teorie svého otce, kterého pokládal za šílence.


Doufáme, že to bude stejně dobré jako Ready Player One, u kterého jsme slintaly blahem.




Zbývá poslední detail: Přidáte se k nám a budete číst Armadu?




/hous.enka/





You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz