Vysněný čtenářský koutek togaf & hous.enky

10:00


Na knižních blozích právě probíhá smršť článků o vysněném čtecím koutku. Jeden nejmenovaný obchod s nábytkem vyhlásil soutěž o novou knihovnu. Zadání zní jasně, vytvořit vysněný čtecí koutek pomocí zboží, které obchod nabízí, a následně se dotyčná/ý dostane do losování o knihovnu. Nás tedy nikdo neoslovil, což nás samozřejmě nemůže zastavit. I my máme vysněný čtecí koutek, jen jsme tedy potřebné artikly nenašly na webu nejmenovaného obchodu s nábytkem. Takže bychom stejně knihovnu nevyhrály. A my ji vlastně ani vyhrát nechceme. Tak. A máš to Flavi.cz!

Po dlouhé a plodné diskuzi jsme se s hous.enkou shodly na tom, že čtecí koutek bude vymezen kobercem. Samozřejmě ne jen tak nějakým tepichem z Ikea, ale Aladinovým létajícím peršanem.  

Je nutné při čtení na něčem sedět, tady byl náš výběr jasný. Každý čtenář a čtenářka touží po ušáku, takže i naše vysněné křeslo je ušák. Kdyby naše křeslo bylo člověk, tak je to pokérovaný drsňák s kolty proklatě nízko u pasu. Ideální sedací nábytek do našeho čtecího koutku je Železný trůn (ze série Píseň ledu a ohně). 

Samozřejmostí čtecího koutku je knihovna. Policová skříň by ovšem na náš koutek byla příliš nudná a ostatní nábytek by se jí posmíval (a tuším, že Železný trůn by se se slovním napadáním nespokojil). Tudíž je naše knihovna Zavazadlo z knih Terryho Pratchetta. Zavazadlo by nám bylo oddané, jako před tím Dvoukvítkovi a Mrakoplašovi. Má neomezený obsah (taková krutopřísná verze Hermioniny kabelky), ostré zuby (nesnášíme zloděje knih – Zlodějky knih naopak milujeme) a hlavně nožičky, takže náš čtecí koutek by byl mobilní. 

Čtení po večerech je romantické a taky na čtení jindy nemáme čas, protože musíme chodit do práce, abychom splatily hypotéku a xbox. Takže potřebujeme pořádnou lampu. Batmanův světelný signál by nám ideálně vyhovoval.

Na něco tak obrovského musíme mít ovladač, abychom se moc nenadřely. Opět jsme stylové a plánujeme sehnat Brumbálovo zhasínadlo. Ron by nám ho jistě věnoval, stačí mu hůlka a "lumos".

A protože jsme čtenářky s uměleckým cítěním, v našem čtecím koutku by muselo být i nějaké umění. Třeba obraz. Figurální obraz. Ženský figurální obraz. Glynnis!

Každý, kdo rád čte, nám jistě potvrdí, že menší občerstvení je ideální doplnění četby. A každý čtenář jistě nesnáší přerušovat četbu a chodit si vařit čaj/kávu. Proto do našeho rajského koutku pořídíme i čajovou konvici. A pozor! Mluvící a chodící. Takovou tu konvici se šálkem (alias zakletí sloužící) z Krásky a Zvířete. Tak se nebudeme muset z Železného trůnu zvedat moc často a ještě si popř. popovídáme s konvicí (šálek je dítě, s tím o Venuši v kožichu mluvit nemůžeme!).

A k čaji a kávě se hodí něco malého na zakousnutí. V továrně na čokoládu pana Wonky se jistě najde něco vhodného, co by uspokojilo naše mlsné jazýčky. 

Tak to je tedy náš vysněný čtecí koutek. Zá nápad na tento článek děkujeme následujícím bloggerkám:

http://rainbow-bookshelf.blogspot.cz
http://marky-books.blogspot.cz
http://zavk.blogspot.cz
http://bichlicka.blog.cz
http://jackelin-mandragor.blogspot.cz
http://adrisbooks.blogspot.cz
http://zaostrenonaknihy.blogspot.cz
http://knizninebe22.blogspot.cz



You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz