Togaf, hous.enka a František Skála

10:00


Opět jsme s hous.enkou vyrazily za kulturou. Slunce svítilo, my si spletly jízdárny, a tak jsme se nečekaně ocitly v areálu Hradu. Zlatá ulička je stále narvaná turisty, na zámeckých schodech hrají hudebníci a sv. Vít je kouzelný. Novinkou jsou osobní prohlídky před vstupem do areálu. Nakonec jsme ale tu správnou jízdárnu našly a mohly si vychutnat výstavu Františka Skály.
 
Na tuto výstavu jsme slyšely a četly jen samé superlativy, takže jsme se opravdu těšily a dokonce jsme měly strach, jestli si to všechno v klidu stihneme prohlédnout. Přece jen bylo půl páté a jízdárna v šest zavírala. Stihly jsme to. V půl šesté jsme seděly o pár kilometrů dál v kavárně kina Evald. Víte, ono to s tou chválou nebylo tak horké.
Podivné umělecké artefakty pro nás obě postrádaly hlubší smysl, důvod, proč to umělec tvořil. Umělecký přesah jsme neviděly, naší duše se žádný umělecký zážitek nedotkl, zkrátka se neodehrálo nic z toho, kvůli čemu se na výstavy chodí. Po výstavních síních a veledílech Vídně byl pan Skála vážně zklamání. Nicméně některé objekty nás zaujaly (neplést se slovesem „líbily“).

Hous.enku uchvátil jednorožec, ale jen proto, že je to její oblíbené zvíře. Podezírám ji, že to byl důvod, proč na výstavu šla, jednorožec je i na jedné z reklamních fotek k výstavě. Mě zaujaly cestovní deníky. Originálně řešené obaly malých zápisníků měly umělecký přesah. Některé exponáty měly literární nádech, ty jsme pro vás nafotily. Nejde jen o umělcovu práci s knihami, jedna barevná skříň (bůhví, co měla znamenat) nám připomněla průchod do Narnie. A na konec musím zmínit i obrazec jistého čtyřúhelníku, který se tak často kreslí na zdi. V onom kosočtverci byly malé dírky (ehm, otvory zní stejně nevhodně, že?). V dírkách byl průhled na stěnu polepenou dámskými přirozeními. A to z úhlu, který vídají pouze heterosexuální muži, lesby a gynekologové obou pohlaví.
 
Podivný zážitek jsme spláchly sklenkou vína a jedním z nejlepších čokoládových moučníků, jaké kdy togaf jedla. I přes zklamání, které nám včerejší výstava způsobila, se brzy chystáme na další. A samozřejmě vás o všem budeme informovat. 

PS: Takhle vypadá naše fotografická recenze výstavy:
 

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz