Soutěž o román Artemis

0:01

Před chvílí nám skončila jedna soutěž a my jsme se rozhodly, že hned spustíme další. Nezadržitelně se blíží totiž léto, prázdniny a čas dovolených, tak ať máte taky co číst.
 
 
 



Tentokrát soutěžíme o knihu Artemis od Andyho Weira, kterého možná znáte jako autora románu Marťan. Ten byl mimochodem zfilmovaný a jeho filmová podoba nás taky hodně nadchla. Bylo tedy jasné, že brzy vydá další knihu. A ta chvíle právě nyní nastala i u nás a na naše knihkupecké pulty se dostává rebelka Artemis a prý je to stejně skvělé jako Marťan.
Díky naší soutěži se o kvalitách tohoto románu budete moct přesvědčit sami, protože soutěžíme o jeden výtisk knihy Artemis.
 
Abyste knihu získali, stačí udělat jen dvě věci:
  • Napsat pod tento článek odpověď na otázku: Jaká je vaše oblíbená knížka s výjimečnou ženskou hrdinkou? Můžete i připsat, proč máte tuhle knížku rádi. Těšíme se na vaše odpovědi :)
Soutěž končí ve čtvrtek 7.6. Pomocí generátoru náhodných čísel vylosujeme v pátek ráno vítěze a hned v ten samý den mu pošleme mail a na blogu zveřejníme začátek a konec jeho mailové adresy ( bude to vypadat zhruba takhle: me....ri@gmail.com ).
A ještě maličkost: pokud budete psát komentář anonymně, tak nám prosím na sebe nechte nějaký kontakt, abychom vám v případě výhry mohly napsat. Pokud ho nechcete psát pod příspěvek, můžete nám poslat kontakt na sebe mailem.
 
A to je všechno. Tahle snadné to je. Držíme vám palce!

PS: Opět platí, že pokud se soutěže zúčastní alespoň dvacet lidí, přidáváme další výhru - speciální balíček maličkostí jen tak pro radost ze čtení.

You Might Also Like

13 Comments

  1. Pýcha a předsudek s Elizabeth Bennetovou. K téhle knize se opakovaně vracím, protože je poplatná jakékoli době a je přímo k prasknutí nabitá satirou, inteligencí a elegantním sarkasmem :) Jediné, co bych vytkla (ne knize, ale jednomu z filmových zpracování), je obsazení Keiry Knightley do její role, protože je na ni prostě moc krásná...

    OdpovědětVymazat
  2. S knihou Donna Tartta - Malý kamarád jsem strávila dovolenou u moře. Hlavní hrdinka Harrieta mi okamžitě přirostla k srdci stejně jako její tety, které se o ní starají. Moc jí nefunguje rodina, její matka je v depresích od smrti svého syna a Harrieta, které je 13 let, se se svým jediným kamarádem vypraví po starých stopách vraha.
    Harrieta je výjimečná, ve svém věku má skvělý úsudek, umí předpovídat situaci a jde si tvrdě za svým i když se jí to nakonec nepodaří.
    Kniha se mi líbila kvůli atmosféře ospalého amerického města, které je svým maloměšťáctvím podobné i našim městům.

    OdpovědětVymazat
  3. S knihou Donna Tartta - Malý kamarád jsem strávila dovolenou u moře. Hlavní hrdinka Harrieta mi okamžitě přirostla k srdci, stejně jako její tety, které se o ní starají. Moc jí nefunguje rodina, její matka je v depresích od smrti svého syna a Harrieta, které je 13 let se se svým jediným kamarádem vypraví po starých stopách vraha.
    Harrieta je výjimečná, ve svém věku má skvělý úsudek, umí předpovídat situaci a jde si tvrdě za svým i když se jí to nakonec nepodaří.
    Kniha se mi líbila kvůli atmosféře ospalého amerického města, které je svým maloměšťáctvím podobné i našim městům.
    marketka.slevy@email.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Mlčení jehňátek. S ženskými hrdinkami jsem se nikdy příliš neztotožňovala, ale Clarice Starlingová mě hned zaujala a na dlouhou dobu se stala mým vzorem. :-)
    an-dvorakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Dívka, která spadla z nebe

    OdpovědětVymazat
  7. Pro mě jednoznačně nejlepší byla Toňa ze série Propast času. Vykreslení postavy Toňy bylo dokonalé, že se člověk úplně přenese do její situace a naprosto se s ní ztotožní.
    Myšlenka promíchání několika časových epoch je tak naprosto úžasně zpracovaná, že nejde než přečíst na jeden zátah.
    Konečně jsem s touto knihou našel něco tak kvalitního, že si mohu říct, že stojí za to číst.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi zalíbila Juliet ze Spolku krásné literatury a bramborových koláčů :-)
    Rutsuka (l.medunova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  9. Vejce a já, tuto knížku miluji, protože jednu etapu svého života jsem si podobně prožila

    OdpovědětVymazat
  10. Pro mě je to nová kniha Poslední dny Rabbit Hayesové a její stejnojmenná hrdinka, která se zákeřně pere se zlou nemocí. Má obrovskou vnitřní sílu a jen tak se nevzdává.

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám ráda historii, takže mám hodně oblíbených silných žen. Ale v paměti mně utkvěla kniha Ludmily Vaňkové o Elišce Rejčce Žena pro třetího krále. Asi pro ten příběh o lásce. Ale už je to delší doba, kdy jsem ji četla. Eliška Rejčka, ale i její "protivnice" Eliška Přemyslovna byly výjimečné ženy.

    OdpovědětVymazat
  12. Kniha Intimní autoportrét - život výjimečné malířky Fridy Kahlo

    OdpovědětVymazat
  13. Je to kniha Vejce a já.Úplně se v té knížce vidím,zavářím a plním špajzku o sto šest,jako v knize.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz