Úniková hra s kočičím detektivem Ernou

10:00

Že jste ještě o Erně neslyšeli? Ale to je škoda, protože Erna je další skvělou literární hrou ve stylu Knižní šifry od Martinusu!
V dnešním článku vám Ernu malinko přiblížíme a zkusíme vás na hraní nalákat.





 Projekt téhle hry vznikl pod patronátem ereadingu a webu brainquest.sk. Jak už ze jmen obou zúčastněných vyplývá, tahle hra v sobě propojuje elektronické knihy a hlavolamy. Jde tedy o hru dost odlišnou od Knižní šifry, nicméně je stejně návyková.
Erna je kočičí detektiv, který letos už podruhé řeší nějaký složitý kriminální případ. Loni Erna touto dobou zachraňovala svět e-knih a letos pátrá po tajemné knize. Zní to napínavě?
Každý den se od 1. listopadu do 15. listopadu zpřístupní jedna hádanka/kvíz/křížovka/sudoku/rébus, který vás posune v příběhu. Je jedno, jestli hádanku vyřešíte hned ráno, protože další hádanka se všem otevře až další den. Tedy... všem... všem těm, kteří uhádnou hádanku z předchozího dne, protože rébusy na sebe bezprostředně navazují (a vytvářejí příběh).
Některé hádanky jsou velmi snadné, jiné jsou zapeklité a musíte v nich zapojit nejen svoje literární vědomosti, ale i logiku, orientaci v mapách a podobně.
A výhra? Kdo ví, necháme se překvapit. Nakonec výhra není to nejdůležitější, protože hlavní je se bavit. A to kočka Erna a její pátrání naprosto splňuje.
Nezbývá tedy než vám popřát, abyste se u nové Erny bavili. A pokud vás to chytne, zkuste si tu loňskou. Na stránkách brainquestu je stále dostupná.

 PS: Pokud si nebudete vědět rady, tak na cbdb.cz najdete speciální fórum, kde vám spoluluštitelé poradí, jak dál.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz