Togaf, hous.enka a Margaret Atwoodová

10:00

Kanadskou spisovatelku Margaret Atwoodovou máme obě moc rády, hlavně za její román Příběh služebnice. Proto, když se objevily poutače oznamující její autogramiádu, rozhodly jsme se dát Neoluxoru druhou šanci.













Palác knih nás totiž už jednou zklamal, před pár týdny jsme tam vyrazily na autogramiádu Roberta Fulghuma. Bohužel na Fulghuma stály fronty až do nižšího patra a organizace ze strany Luxoru nám přišla příšerná: každého příchozího se ptali, zda jde nakupovat knihy, nebo na autogramiádu.
Takže poučeny z předchozích nezdarů dorazily jsme na místo autogramiády s více než hodinovým předstihem vybaveny kofeinem a cukrem v podobě coca-coly a M&M. Čekání ve frontě jsme si zkracovaly debatou o (ne)povedených obálkách knih Margaret Atwoodové. Ve frontě s námi bylo hodně cizinců a (bohužel) před námi i Češka. Paní zanedbávající hygienu (a togaf se vůbec nestydí to takhle napsat :D) ale s dobrým literárním vkusem.

Organizace v prvním patře Paláce knih byla lepší a zaměstnankyně knihkupectví milejší než při naší zpackané návštěvě Fulghumovy autogramiády. Slečny z Neoluxoru obcházely frontu a v češtině či angličtině vysvětlovaly, jak bude autogramiáda probíhat. Každý si mohl nechat podepsat max. tři knihy (což kdyby hous.enka věděla dřív, tak by ty tři opravdu přitáhla :D), a pokud jste chtěli něco jiného než podpis, tak vám zapůjčili propisku a papír, na který jste si měli věnování předepsat tiskacím písmem. Celá autogramiáda se tak měla maximálně urychlit.

Zaměstnankyně knihkupectví projevily i obyčejnou lidskost, když do přední části řady pustily dvě cizinky s malými dětmi. Méně lidskosti projevila paní zanedbávající hygienu, když dvě matky před sebe do fronty nepustila, neb jak tvrdila „je zdaleka“. My s hous.enkou jsme z Prahy, tak jsme obě maminky před sebe pustily. Za odměnu jsme mohly sledovat interakci roztomilých (!) - s togaf se nám rosily oči - dětí a Margaret Atwoodové. Paní Atwoodová působila jako milá a důstojná dáma. I děti to vycítily a byly klidné a nemohly ze slavné Kanaďanky spustit oči. Což možná jejich matkám zkazilo fotky, ale pobavilo to nejen nás, ale i Margaret Atwoodovou.

A co jsme si nechaly podepsat? Togaf má autogram u prvního vydání Příběhu služebnice, který má, jak jsme se shodly, nejhezčí obálku, a hous.enka si nechal podepsat nejnovější knihu Kus temnoty.

Dávat druhé šance se nám tentokrát vyplatilo. Neoluxor si napravil reputaci, přesto si myslíme, že prostory v největším knihkupectví nejsou zrovna ideální, ale v euforii ze shledání s naší oblíbenou spisovatelkou jsme ochotné odpustit ledasco. Jop, byla to parádní akce. A my teď marně přemýšlíme, který další spisovatel by Margaret Atwoodovou mohl trumfnout. Pokud pomineme prince Ládíka, ale o jeho autogramiádě se tu rozepíšem až za měsíc.
Čí autogramiádu byste si rozhodně nenechali ujít vy? A neříkejte, že byste si chtěli nechat podepsat Skleněný trůn S. J. Maas :D

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz