Čteme s mámou, čteme s tátou, čteme s knihovnou aneb Týden knihoven 2017

10:00

Kdo by nemiloval knihovny! Tedy ne každý se rád dotýká osahaných knížek, ale každý musí přece milovat tu vůni starých knih, která se line z knižních regálů, které už pár let nikdo neoprašuje... A kde jinde sehnat tolik nových a krásných knih, kdy při troše štěstí můžete být jejich prvním čtenářem, než právě v knihovně?
 
 


Taky si tu můžete dát výbornou kávu. Můžete se tu dokonce i najíst (znáte bufet v Národní knihovně?) a někdy se stává, že v knihovně dokonce potkáte životní lásku!
A teď v reálu: Kafe jsem v knihovně nikdy nepila, vezdejšímu chlebu taky zrovna neholduju a všechny své lásky jsem potkala mimo zdi knihovny.
To ale nic nemění na tom, že knihy v knihovně jsou to nejlepší, co vám knihovna může nabídnout. A pokud má i báječné knihovnice, máte vyhráno. Princ na bílém koni s cappuccinem na tácku ať táhne do galerie!
A právě tento týden je vyhlášený jako svátek všech knihoven - slavíme Týden knihoven. Letos s námi můžete slavit už posedmnácté.
Letošní ročník je zasvěcen těm nejmenším čtenářům - těm, kteří se čtením teprve začínají. Proto má akce letos podtitul Čteme s mámou, čteme s tátou, čteme s knihovnou. Většina akcí je tak zaměřena na malé děti, nicméně většina knihoven nabízí zajímavé nápady i pro dospělé. Některé knihovny nabízejí svým čtenářům v tomto týdnu roční registraci zdarma, netradiční prohlídky knihoven, autorská čtení nebo různé semináře či workshopy.
Rozhodně se tedy vyplatí najít si program té vaší milované knihovny a na nějakou akci zajít. Nabídka je opravdu pestrá a knihovny svůj zájem o vás nijak neskrývají.

A pokud na akci do knihovny jít nechcete, tak si třeba aspoň v tomto týdnu zajděte oživit svůj čtenářský průkaz a půjčte si nějakou krásnou knihu domů. Je podzim, venku sychravo... nejlepší čas na čtení!
Za sebe doporučuji například tajemný Kruh Kodži Suzukiho, u kterého se budete příjemně bát.


PS: Fotky jsou stažené ze stránek www.skipcr.cz a pixabay
 

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz