Zombie útočí na vaše smysly (3. část)

11:00


    Zdravím vás u třetího dílu své série článků o tematice zombie v literatuře, ve filmu a teď se podíváme na PC hry.
    Zombies jsou v hrách velmi oblíbenou libůstkou. Je to zřejmě pro jejich neotřelý zjev, jejich touhu po vašich mozcích a hlavně asi proto, že s nimi není těžká programátorská práce: zombie se může zaseknout o zeď, může se pohybovat jak oživlá mrtvola a nemusí mít vysokou umělou inteligenci. Jop, se zombíkama to vyhrajete.



     Já osobně mám hry se zombies ráda proto, že se tyhle postavy pohybují neuvěřitelně poooomaluuuuu... Jo! Zkuste si trefit japonskýho nindžu brokovnicí! Ale přijít blíž k zombíkovi (ne moc blízko, nebo vás ucítí a rozběhne se proti vám a je konec), zamířit na něj vaši dvouhlavňovou brokádu a.. a dál si to asi představíte sami.
Nedá se říct, že bych se tedy nějak specializovala na hry se zombíky. Ale mám ráda střílečky a když si můžu vybrat, zahraju si ráda pár levelů například Left 4 dead. Ráda jsem hrála i zombie misi v Call of Duty 5 World at war. No a když mluvíme o nemrtvých, musím zmínit i sérii Resident Evil a taky Plants vs. Zombies. Pojďme se na to všechno podívat trochu blíž.

 

Left 4 dead

Střílečka z pohledu první osoby, kdy musíte celý tým dostat do bezpečí. Cestou si samozřejmě musíte probít cestu skrz zombie apokalypsu...
Hrála jsem půlku prvního a pak kousek druhého dílu. Přece jen je to slepé zabíjení nemrtvých a já u toho nejsem schopná vydržet moc dlouho.
Hrála jsem to na PC a uvažuji nad tím, že kdyby Left 4 dead byla v xbox deals, tak bych si ji klidně koupila. Pro takové lehčí odreagování po dni stráveném v knihovně... Proč ne.
Za koho hrajete:
   Na výběr máte ze čtyř různých týpků: starého veterána, mladou kočku, tetovaného ramba nebo černocha s kravatou. Za koho budete hrát, je čistě na vás. Zbytek týmu se k vám tak jako tak připojí - bude je řídit buď počítač sám (AI), anebo vaši kamarádi přes síť.
    Myslím, že obvykle hrávám za tu kočku, sem tam za veterána. Ale je to už dlouho. Jisté je, že nehraju za černocha. Znáte přece to pravidlo, že v amerických hororech zakřičí černoch jako první, ne?
Platformy: PC, Xbox 360
Rok vydání prvního dílu: 2008.
 
 

Resident Evil

Opět střílečka z pohledu první osoby. Tentokrát  musíte odhalit a usvědčit obrovskou korporaci z neetických experimentů, které se drobátko, ehm, zvrhly. A ano, zas na vás cestou bude útočit horda zombies...
    Příběh hry (zkopírováno z wikipedie): "Příběh her je původně umístěn do USA do fiktivního města Raccoon City, kde má své laboratoře umístěny společnost Umbrella Corporation. Po úniku virů je město na konci třetího dílu hry zničeno atomovou bombou. Děj her se v dalších pokračováních přesouvá do Španělska, Afriky a Číny. Příběh filmů začíná původně také v Raccoon City, ale poté se odkloní od herních událostí a vytváří vlastní linii. Jako záporná entita se objevuje téměř vždy společnost Umbrella a její viry, které dělají z lidí krvelačné zombie, popřípadě nadlidsky silné mutanty se zvláštními schopnostmi."
   Resident Evil jsem vlastně osobně nehrála, ale koukala jsem na bráchovo gameplay v přímém přenosu, když ještě žádné gameplaye neexistovaly. Já prostě zbožňuju koukat na někoho, jak hraje podobnou hru (takhle jsem viděla i oba první díly Gothicu, prošli jsme spolu světy Zaklínače 1 a 2, pomáhali jsme rozlišit dobro a zlo v Mafii, hráli jsme Poldu, Horké léto i Siberii... ach, ráda na to vzpomínám).
    Takže vlastně dnes, po letech, si vybavuji už jen postavu, kterak kráčí lesem s nabitou zbraní a kosí zombies. Pamatuju si i metodu ukládání hry (musíte napřed najít pásku a následně psací stroj, abyste si pozici zapsali a uložili - supr nápad). A pamatuju si, jak jsme na týhle hře s bráchou vyzkoušeli nový ovladač z Prizee.fr.
Za koho hrajete:
   V jednotlivých dílech se to liší, ale vždycky jste na straně dobra, které zachraňuje svět.
 
Platformy: Playstation, PC, nové díly Xbox 360, Xbox One
Rok vydání prvního dílu: 1996
 
 

Call of Duty 5: World at war

 
No a je tu Call of Duty: World at war. Moje nejoblíbenější Call of Duty. Vlastně asi jediné, které jsem hrála. Odehrává se na pozadí druhé světové války a vy v něm navštívíte boje v Pacifiku a východní Evropy. Hra začíná za útěkem Američana, za kterého hrajete jako prvního, ze zajateckého tábora a končí vztyčením ruské vlajky na střeše Reichstagu.
Po dohrání singleplayeru se vám otevře možnost - a teď to přichází - bonusových misí, v kterých kosíte zombie-Němce.
Nejen že má tahle bonusová část skvělé prostředí (hrajete ve dvoupatrovém domě, kdy se vám druhé patro a s ním i lepší zbraně zpřístupní po zabití určitého množství zombies), ale hlavně jsou skvělí ti nacističtí nemrtví. Víc se tu asi nebudu rozepisovat, aby to nesklouzlo k nějakým obskurním diskusím, ale tohle je něco, co si prostě po dohrání Call of Duty musíte zahrát.
Za koho hrajete:
    Protože se hra odehrává na různých místech v různých bojích, tak se i vaše postava mění. Hrajete tedy jako vojín C. Miller za Američany proti Japoncům, jako vojín Dimitri Petrenko za Sověty proti Němcům a nakonec jako PO. Locke opět za Američany jako člen osádky letadla Consolidated PBY Catalina opět proti Japoncům.
Platformy: PC, Playstation, Xbox 360 (v rámci kompatibility to rozehrajete i na Xbox One)
Rok vydání: 2008
 
 

Plants vs. Zombies

    A skončíme skoro až pohádkově. Jako poslední tip vám tu nabízím nesmrtelnou hru Plants vs. Zombies, kterou budete chtít hrát pořád dokola. Tip na hru jsem dostala od jednoho moc fajn kluka a vlastně je to hra, kterou jsem strávila skoro celý rok 2010.
    Jde o hru ve stylu tower defence, kdy je vaším cílem zachránit dům před zombie apokalypsou. Boj se odehrává na trávníku za vaším domem. Sázíte rostliny, které mají zombie postřílet, zdržet, nebo zmást. Vy musíte vymyslet efektivní rozmístění a být dostatečně rychlí, aby se zombie nedostali do vašeho domu. Jinak vám snědí mozeeeeek
    Nabízím vám i printscreen obrazovky, abyste viděli, jak hra vypadá.
     Je to vlastně nenásilné, nekrvavé a celé je to spíš jako komiksová legrace, kterou byste klidně mohli nechat hrát svoje děti.
    Předloni, tuším, vyšel druhý díl, ale ten už není tak dobrý.
Za koho hrajete:
   Obecně se dá říct, že hrajete za zahradníka, který se stará o květenu na trávníku za domem. Ale myslím, že v některých kolech se hra obrátí a hrajete za zombie.
Platformy: PC, Playstation, Google chrome, Xbox Live Arcade, Android
Link na legální stažení hry:
 
 Tak co vy a zombie hry? Hrajete rádi?
 
 
 PS: Obrázky jsou buď z pinterestu, anebo jde o oficiální obrázky her.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz