Mistři slova

10:09

Že jste o Mistrech slova ještě neslyšeli? Buďte v klidu, já se s tímhle projektem seznámila o víkendu v knižní revue Knihcentra.
Tahle edice si klade za cíl propojit - tak jak to v audioknihách bývá - jedinečný hlas umělce a významné literární dílo.



    Takovou zvláštností Mistrů slova ale je, že si každý z herců vybral knihu, kterou chce namluvit, sám. Dá se tedy říct, že jde o velmi intimní propojení oblíbené knihy té konkrétní osobnosti. Je to jako by vám někdo uvařil své oblíbené kafe nebo vám pustil svůj oblíbený film. V podobném duchu o projektu Mistři slova mluví i Igor Bareš: „Projekt Mistři slova je, myslím, projekt zcela na místě. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud si interpret vybere něco, co by rád načetl, něco, o co by se rád podělil s posluchači, je to vždycky radostná práce. Mistři slova jsou dobrým počinem." (zdroj: audioteka.cz)
    Navíc audioteka.cz, která projekt spravuje, vybírá ty nejlepší herce/hlasy, které jsou ve čtení audioknih nejlepší. Herci, kteří knihy do projektu načítají, většinou obdrželi za svůj hlasový výkon - a to ať v oblasti dabingu, rozhlasových her nebo načítání audioknih - významná ocenění. Jejich jméno je proto pro posluchače zárukou kvalitu.

    A co za knihy tedy aktuálně vyšlo? Zatím je jich devět:
  • Ladislav Fuks: Spalovač mrtvol - čte Miroslav Táborský
  • Gustave Flaubert: Paní Bovaryová - čte Valérie Zawadská
  • Jack London: Volání divočiny - čte Vladislav Beneš
  • Arthur Hailey: Konečná diagnóza - čte Igor Bareš
  • Jaromír Tomeček: Stříbrný lipan - čte Ladislav Frej
  • Henryk Sienkiewicz: Quo vadis - čte Jaromír Meduna
  • Robert Merle: Smrt je mým řemeslem - čte Norbert Lichý
  • John Steinbeck: Na východ od ráje - čte Pavel Rímský
  • Pierre Clostermann: Velký cirkus - čte Jiří Dvořák
... a každý měsíc vychází nová kniha



Na závěr vám nabízím malý dárek: 100,- na první audioknihu pro nové uživatele registrované na audioteka.cz. Nevýhodou tedy je, že takto získanou audioknihu si nemůžete stáhnout do počítače, ale otevřete ji pouze v aplikaci Audioteka. Ale třeba se vám to i tak bude hodit. Tak tady je kód: posluchej.

PS: Tenhle článek není sponzorovaný Audiotékou, jen se mi ten projekt moc líbí. Chystám se na Spalovače mrtvol v podání Miroslava Táborského.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz