Dočteno podle hous.enky (3. týden)

9:46

Uplynul další lednový týden a s jeho koncem přichází moje tradiční týdenní statistika.
 
 


Nemá už asi cenu popisovat, jak jsem v tomhle týdnu nečetla. Je to zatím pořád ten samý útlum, jaký jsem prožívala v týdnu předcházejícím. A přitom mám rozečtené docela fajn knížky. Navíc  mi přibyly další kousky z Levných knih, ke kterým bych se ráda brzy dostala. Potřebovala bych očividně nějakou dvoudenní dovolenou, abych si mohla číst. Naštěstí nadcházející víkend vypadá poměrně mrazivě, tak se k nějakému čtení snad dostanu.
 

Dočteno

Marissa Meyer: Cress

Anotace z cbdb: 3. kniha v sérii Měsíční kroniky.
Cress od dětství vyrůstala sama uvězněná v umělém satelitu. Jedinou společnost jí zde dělají počítačové obrazovky. Díky času strávenému s počítači se Cress vypracuje ve špičkovou hackerku. Naneštěstí je však přinucena pracovat pro královnu Levanu a právě dostala rozkazy vystopovat Cinder a jejího pohledného průvodce. Cinder a kapitán Thorne jsou na útěku. Společně se Scarlet a Vlkem plánují svrhnout královnu Levanu a zabránit její armádě v invazi na Zemi. Právě Cress může Cinder a jejím společníkům pomoct. Odvážný pokus zachránit ji se však nezdaří a celá skupina se rozdělí. Cress má konečně svou svobodu, ale musí za ni zaplatit vyšší cenu, než si dovedla představit. A královna Levana nehodlá připustit, aby se někdo postavil do cesty její svatbě s císařem Kaiem.
I když se Cress, Scarlet ani Cinder necítí být povolány k záchraně světa, zdá se, že jsou jedinou nadějí, kterou svět má.
Myslím, že už teď mi jednotlivé díly splývají do sebe. Ale dobře, ve třetím díle se setkáváme s blonďatou dívkou Cress, která žije v družici velmi osamělý život. Vlastně je to tak trochu holka magor (motiv bláznovství se vystupňuje ve čtvrtém díle s příchodem princezny Winter). Je naivní, milá, hodná, ráda si zpívá ve vaně... No už jsem to říkala u Scarlett, ale zlatá Cinder. Dějově je trojka našlapanější než dvojka a musím říct, že nejvíc se mi líbil únos prince Kaie. Snad to není spoiler, muhehe.
 

Právě čtu

Marissa Meyer: Winter

Anotace z cbdb: 4. kniha v sérii Měsíční kroniky.
Dramatický závěr Měsíčních kronik
Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy. Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho. Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?
Po Cress jsem se rovnou pustila do Winter. Měsíční kroniky jsou totiž silně návykové. Což mi připomíná, že se musím podívat po těch souvisejících knihách: Nejkrásnější a povídková kniha Hvězdy nad hlavou.
Zpět k Winter: ta holka je úplný blázen. Jasná souvislost se Sněhurkou (spící kráska - Winter nepoužívá svůj měsíční dar) mě těší. Líbí se mi, že se děj odehrává na Měsíci a že konečně pronikáme do politikaření Levany. Bohaté město se nachází v srdci monarchie, ale kolem je jen bída, chudoba, doly a zbídačené obyvatelstvo. Celé to působí trochu postapokalypticky a jak víte, tohle já fakt můžu. Navíc je tu postava Jacina, z kterého má mít čtenář ambivalentní pocity. Jasně, že nakonec bude hodnej - jak už to v YA knihách bývá. Ale je to zkrátka dobře napsané.
Do kolen mě dostávají jen popisy citových výlevů jednotlivých párů. Holt už nejsem cílovka. Ale i tak mě to pořád baví.
Winter má navíc nejkrásnější obálku ze všech čtyř dosavadních dílů.
 

Swen Harder: Rytíř temného slunce

Anotace z cbdb: Probouzíš se bez jediné vzpomínky na svůj původ a svou minulost. Víš jen to, že jsi právě spáchal hrůzný čin. Musíš uniknout svým pronásledovatelům a vydobýt si právo na svobodu a na život. Když postupně zjišťuješ, kým vlastně jsi, znovu objevíš své nadpřirozené síly...
 Zda tvůj osud dospěje ke šťastnému či temnému konci záleží jen na tvých rozhodnutích. Nedržíš totiž v rukou obyčejný román, nýbrž gamebook, v němž ty sám řídíš svůj příběh!
 Rytíř temného slunce s více než 1350 samostatnými sekcemi představuje světově nejobsáhlejší gamebook všech dob a díky svému inovativnímu řešení odkazů a možnostem vícenásobného hraní nastavuje svému žánru zcela nová měřítka. Kniha obsahuje ukryté bonusové sekce, velkolepé souboje v samostatných kapitolách a složité hádanky a hlavolamy.
 Vyznamenáno cenou poroty RPC FANTASY AWARDS a oceněním DEUTSCHER ROLLENSPIELPREIS.
Konečně se mi v tomhle týdnu povedlo hýbnout se čtením tohohle gamebooku. Je přede mnou poslední kapitola, tak příští týden čekejte raport. Zatím je to tak padesát na padesát. Ale možná je to tím, že se mi nepodařilo najít víc než polovinu tajných bonusů. Asi si po dočtení dám další gamebooku, protože mě zkrátka hraní baví. Anebo dohraju Zaklínače 3 na xboxu. Ještě uvidím. Ale příští týden vypadá, že bude ve znamení her.
 
 
Tak vám přeju, aby i vaše dny byly hravé. A když se budete cítit pod psa, tak si jděte číst. To (minimálně v polovině případů) zabere.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz