Letošní dovolenkové čtení

8:00

První srpnový týden mě čeká další z mých letošních dovolených. Tentokrát se objevím v krajině borůvek, hub a zřejmě navštívím i nějaké ty hrady a zámky pánů z Růže.




Bude to ale týden těžce relaxační a pohodový, takže jsem se rozhodla s sebou nebrat žádnou krvavou detektivku ani horor. A protože možná někde na výletě zmoknu nebo se v případě vhodného počasí budu válet u vody, volila jsem knihy ze své domácí knihovničky. A co mi tedy nakonec skončilo v batůžku?

Nakonec mým kritickým výběrem (brak a možnost kdykoli čtení přerušit, abych si mohla objednat další pivo) prošly tyhle dvě knížky.

L. J. Smith: Lovec

Anotace: 1. kniha v sérii Zakázaná hra.
Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled.
Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím.
Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…
Tuším, že tohle bude brak první kategorie - už jen to, že autorka napsala Upíří deníky je výborná vizitka. Jde o třídílnou sérii a já jí navážu na sérii s Henrikem Petterssonem, kterou právě dočítám.
Podle anotace by mělo tedy jít o tajemnou Hru, která s lidmi manipuluje. Ach, takové čtení já letos v létě můžu. Až se trochu bojím, kdy mi v mailu přistane zpráva, že někdo ví, co jsem to letos v létě četla. "Do you want to play a game?"
Ještě jednou děkuji togaf za dárek k svátku!


Tom Michell: Co mě naučil tučňák

Anotace z cbdb: Jedinečný silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje.
Knížku jsem si pořídila v Levných knihách a pořád jsem na ni neměla chuť. Myslím, že to bude plytké, rádoby intelektuální a plné mouder do života. Tadá! To je čtení přímo na mou dovolenku! Navíc ten tučňáček na obálce je tááák slaaadkýýýý.
 
No a jinak mám pro stav nouze v pohotovosti mobil a čtečku s celou řadou knih. Přece jen: co když obě knihy přečtu hned první den a pak bych neměla co číst? Anebo čtení v noci... Přece nebudu svítit lampičkou, že jo.
Dám vám pak vědět, kolik jsem toho v reálu doopravdy přečetla. Vidím to tak na jednu dvě kapitoly. Vždyť to znáte: dovolená...

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz