togaf a její knihy (3. týden 2020)

15:00

O víkendu jsem se nechala inspirovat hous.enkou a uvařila si sladký oběd, krupicovou kaši. Poté jsem se zavrtala pod deku s knížkou. Jen ty hry v mobilu (či jiných platformách) mému hous.enčímu dni chyběly. A musím vám říct, takový den má něco do sebe. Tu kaši si brzo zase uvařím!
V neděli jsme vyrazili na výlet do Štěchovic, kde je krásně strašidelný kostel a moc milá toulavá kočka. Paní, která ji krmí, na ni volala Mazlinko. Bohužel jsem se v záplavě roztomilosti nezmohla na fotku. Za to jsem vám vyfotila zbraslavskou knihobudku s poezií.

V uplynulém týdnu se nestalo nic literárně zajímavého, o čem bych vám mohla napsat. Přecpala jsem se sushi, dostala poslední narozeninový dárek (který je parádní) a byla si zaběhat (to abych vyběhala ty čokolády, která jsem zákeřně dostala od hous.enky). 
Dočetla jsem dvě knížky a mám rozposlouchané dvě audioknihy. Jsem zvědavá, která z nich se stane mou první audioknihou roku. Obě mají našlápnuto k pěti hvězdičkám. 

Petra Jirglová: Letuška z economy
Anotace z čbdb: Chěli byste snídat v Paříži, obědvat v New Yorku a večeřet v Bangkoku? Tak to si vysněte jiné zaměstnání. Vtipné historky o kariéře letušky na Blízkém východě, o práci a životě v Dubaji, o lidech, se kterými jsem se setkala i o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. Knížka vás potěší, snad i trošičku dojme, ale hlavně pobaví!
Petra má vtipné slovní obraty, umí si ze sebe dělat legraci a každou životní situaci bere s humorem. Párkrát jsem se od srdce uchechtla. Tolik klady. Záporů je bohužel trochu víc. Sebrané blogové zápisky v tištěné knize nefungují. Proč proboha v textu nechala smajlíky?! Jsou snad cílovou skupinou třináctileté holky? A výrazy typu "snídča", "čilovali", "divokej paradise" a spol. patří do zlatého fondu Slov z pekla. U téhle knihy strašně moc záleží na vašem smyslu pro humor. Ten můj se s Petřiným místy kryje a místy míjí o několik světelných let. V každém případě se ke knize vracet nechci. 
Agatha Christie: Nultá hodina

Anotace z čbdb: Gull's Point, přímořské sídlo lady Tressilianové nacházející se v rybářské vesnici Saltcreek, hostí na první pohled tak trochu zvláštní společnost: ve stejnou dobu na sklonku léta - sem zamíří chráněnec zesnulého sira Tressiliana a slavný tenisový hráč Nevile Strange, jeho současná i bývalá manželka a rovněž dvojice mužů, s nimiž tyto dvě ženy pojí nedořešené milostné vztahy. Shoda okolností přivádí do blízkého Saltingtonu také inspektora Battlea. Zdánlivě nesouvisející události, které spájí právě jen místo, kde se odehrály, totiž okolí Saltcreeku, se začnou proplétat a napětí v Gull's Point vyvrcholí v „nulté hodině" - vraždou lady Tressilianové. Inspektora Battlea čeká těžký případ, protože se zdá, že k tomuto činu neměl nikdo motiv... 
Anotace u této knihy zbytečně prozrazuje, kdo zemře. Já jsem kdysi knihu viděla zfilmovanou, takže by mi to nemělo vadit. Ovšem s mojí pamětí... zapomněla jsem vše, kromě jednoho detailu z plánu vraždy. Vrahy jsem měla vytipované dva. Ani jeden nakonec viníkem nebyl. Tolik k mému detektivnímu úsudku. Hrozně se mi líbí, jak Agatha pracuje s textem. Ani jeden zážitek, vzpomínka, rozhovor v knize nejsou jen tak z rozmaru. Vše má svůj cíl. Buď mají čtenáře navést na falešnou stopu, nebo přímo k vrahovi. Osobně mi zde chyběla slečna Marplová, která je detektivem v televizním zpracování této knihy, ale on i inspektor Battle je fajn. Knihu jsem četla v rámci čtenářského klubu na čbdb, a tak můžu směle diskutovat a uklidňovat se, že nejsem jediná, kdo neodhalil pachatele.

A to je vše, hezký týden s knihami. 

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz