Dočteno podle hous.enky (4. týden 2020)

10:00


Uplynul týden a já tu pro vás mám své další Dočteno o jediné knize. Jisté věci se mění, jediná kniha vládne všem. Vítejte u mého tradičního pátečního článku.






Jediná dočtená kniha, a přece jsem toho v tomhle týdnu četla dost. Mám rozečteného Prcka od Třeštíka, brouzdám se vyprahlou Amerikou a jazyk se milepí na patro s Nealem Shustermanem a držím palce Francesce, aby ji Kincaid konečně svedl. Tenhle týden byl žánrově pestrý a já si všechny tři (čtyři – s tou dočtenou) strašně užívám a nechci, aby skončily.

A co se dělo kromě výše zmíněného toulání? Byli jsme jednou na rychlé akci v nákupním centru, odkud jsme si oba odnesli džíny za 99,-. Z toho jsme byli nadšení. Mají takovou tu divnou délku, co obvykle nenosím (končí nad kotníky), ale protože je dobré jednou za čas vystoupit z komfortní zóny, řekla jsem si, že to zkusím. Takže s příchodem jara nazuju tenisky a uvidím. Možná je nakonec budu nosit na venčení psa, kdo ví.
A taky jsem si kromě nových kalhot koupila sérii Scotta Pilgrima. Původně jsem kupovala v Booktooku jeden dárek, ale pro jistotu jsem se podívala, jestli něco taky nepotřebuju.. A co myslíte? Potřebovala jsem. Za 160 Kč mám tak všech šest dílů. Zatím je mám takhle ve fólii, ale něco mi říká, že zanedlouho už pod její ochranou nebudou, muhehe.


A dál? No dál toho mnoho nebylo. Snědla jsem spousty čokolády (na nervy, takže se to nepočítá) a vrátili jsme se k ginu. Škoda, že se s námi náš přítel Gin už brzy rozloučí. Vidím to na poslední sedánek o víkendu a pak si budeme muset pozvat nového hosta. Nějaký tip?


Ale teď už k té jediné dočtené, protože jste určitě zvědaví, co to bude tentokrát. Takže tadááá:
Ale ještě jednu fotku Ebi a jejího prasátka, které už je zase špinavé jak prase.


Dočteno

Neil Patrick Harris: Kouzelnická parta – Příběh druhý

Anotace z cbdb: 2. kniha v sérii Kouzelnická parta.
Na těžké chvíle strávené v sirotčinci by Leila nejraději zapomněla. I když – k něčemu nakonec dobré byly. Přetavila svoji nevýhodu ve výhodu a stala se mistryní úniků. Před záhadou spojenou s příjezdem známé okultistky však jen tak neunikne. Dokáže Kouzelnická parta zabránit útokům šílených opic a vyhnat duchy z hotelů, ve kterých straší? Naši přátelé udělají pro záchranu města vše, co je v jejich silách. Jen aby nezapomněli ochránit i sami sebe! 

Moje první setkání s Neilovými kouzelníky proběhlo asi před rokem a naprosto mě to nadchlo. Tohle je totiž knížka, kterou bych si ráda přečetla jako desetiletá holka. No možná tohle a nejnovější román Lenky Lanczové. V každém případě Kouzelnická parta v sobě spojuje přátelství, rodinu, dobrodružství a kouzla – a všeho je tu naprosto akorát. Líbí se mi, jak je tu rodina popsaná jako lidi, kteří vás milují (a nemusí to nutně být lidé, kteří vás zplodili), a jak si přátelé dovedou pomáhat.
Tentokrát do městečka Minerální Studny zavítá tajuplná Sandra, věštkyně a znalkyně budoucnosti i minulosti. Příchod Sandry změní dětem (zvláště jednomu) život a i díky finálním scénám pro mě autor posouvá tuhle sérii o malý kousek výš.
A pak jsou tu ta kouzla – autoru tu vyhradil jistý prostor pro výuku kouzelnických triků. A Morseovy abecedy. Ale prim hrají triky. Myslím, že by mé desetileté já (a osmileté já mého bratra) bavilo učit se tyhle triky. Navíc ten zvláštní Harrisův humor dovádí tuhle knížku téměř k dokonalosti. Jo, Kouzelnickou partu byste si rozhodně měli přečíst. Skvěle si u ní odpočinete, všechno skončí dobře, a ještě vás rozesměje Barney Stintson! K nezaplacení.

No a to je tenhle týden všechno. Bylo to zase stručné, vím, ale nevzdávám to a třeba to příští týden bude lepší. Hezký víkend!

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz