Jak jsme ochutnávaly Japonsko aneb Seznamte se s Momoichi

10:00

 Pokud máte rádi dobrou kávu nebo dobrý japonský zelený (anebo jako já černý) čaj, neměli byste v Praze minout kavárnu Momoichi.






Kavárna v sobě snoubí vysoce kvalitní suroviny k výrobě nápojů a prvky Japonska. Na obě věci my holky slyšíme, takže návštěva Mimoichi byla v našem hledáčku už několik týdnů.
Prostředí kavárny se nese v čistých liniích a v jednoduchém stylu. Nenajdete tu žádné zbytečné lapače prachu a vůbec se tu člověk cítí velmi příjemně. Stěny nepřetékají obrazy, knihy - většinou si tu můžete počíst o Japonsku či Číně - jsou vyrovnány na pár policích.

No a pak je tu Totoro, který se stal jakýmsi maskotem téhle maličké kavárničky. Najdete ho tu na plakátu, sedícího na poličce nebo jako sušenku na baru. Roztomilé. A velmi japonské.
To vše na vás působí hned u vstupu do kavárny. Takže jsme se chvíli rozhlížely a kochaly se a pak jsme vybraly jeden z roztomilých stolečků ve střední části kavárny (pro rýpaly, ano, byl v té části, kudy se jde k toaletám; k toaletám se ještě vrátím).
Během minutky nám milá servírka - a byla opravdu milá, ne jako obvykle servírky bývají - přinesla sklenice s vodou a zabalené vlhčené ubrousky a nechala nás v klidu si vybrat, co si dáme.
Togaf si objednala Cassablancu - směs zeleného a černého čaje, který si togaf labužnicky lila do skleničky, kde leželo pár čerstvých mátových lístků. Já jsem zůstala poněkud konzervativní a dala jsem si Royal Milk Tea, což byl silný černý čaj s mlékem doslazený agávovým sirupem.
Žádný zákusek jsme si nakonec nedali, protože nás přece jen zarazila jejich cena. Milujeme dortíky, ale dát si porci za stovku je na nás bohužel dost. I když... ten zelený dortík bychom si stejně neobjednaly, protože nemáme důvěru v zelené věci. A představte si pod tím, co sami chcete.
Návštěvu v Momoichi jsme si užily, ale s ohledem na dost vysoké ceny za čaj i kávu se sem asi pravidelně vracet nebudeme. Možná tu oslavíme nějaký náš svátek nebo tak něco, ale je to tu prostě poměrně drahé.
Vypravit se sem se ale rozhodně vyplatí. Je to skvělý zážitek. A to nejen kvůli příjemnému personálu, fakt dobrému čaji, ale i proto, že se tu můžete v klidu seznámit s japonskou kulturou.
 
Poslední informace na konec: Momoichi najdete nedaleko Náměstí Míru v ulici Římská vedle Dishe. Jo a pokud jste ještě nebyli v Dish, dělají ten perfektní burgry. Ale o tom zase příště.
 
PS: Dokonce se tu potkáte s japonskou toaletou! Od dob knihy S elegancí ježka jsem toužila tuhle záležitost lépe prozkoumat. Toaletu jsem tedy nevyzkoušela, ale fascinovaně jsem si ji prohlížela. Wau. Navíc jsem ještě nikdy neviděla, že by v restauračním zařízení byl na toaletě volně dostupný lak na vlasy nebo párátka. Líbí se mi, jak v Momoichi myslí i na takovéto detaily.

You Might Also Like

0 Comments

Popular Posts

Zdroj obrázků a fotek

Veškeré obrázky a fotografie na tomto blogu jsou buď naše vlastní, nebo z následujících zdrojů: www.pixabay.com, www.cbdb.cz